Hoitosuhteen käynnistyminen

Hoitopaikkoja voi tiedustella välityksemme kautta - katso yhteystiedot. Samassa yhteydessä voit tiedustella tarkemmin saatavilla olevista tuista, hoidosta yleensä tai yhdistyksestämme. Ennen hoitosuhteen käynnistymistä tehdään tutustumiskäynti, josta voit sopia suoraan hoitajasi kanssa.

Ennen ensimmäistä hoitopäivää tehdään kirjallinen hoitosopimus. Samassa hoitajasi neuvoo mahdollisten tukien hakemisessa. Tavoitteena on tehdä hoitosuhteen käynnistymisestä mahdollisimman mutkaton ja helppo. Alkuvaiheeseen liittyy usein voimakkaita tunteita sekä lapsen että vanhemman puolelta. Teemme parhaamme, jotta kaikki sujuisi sujuvasti.
Toimintatavat hoidon aikana

Suurin osa päivittäisestä hoitoajasta käytetään perushoitoon, kuten ruokailuun, lepoon, ulkoiluun ja siisteyskasvatukseen. Siksi perushoidon laadulla on suuri merkitys lapsen hyvinvoinnille. Laatua perushoidossa on hellyys, lämpö, läheisyys ja kiireettömyys sekä turvallinen hoitaja.

Monet laulut, leikit, lorut, aikakäsitteet ja elämäntaidot opitaan vaivihkaa perushoidon yhteydessä. Perushoidon kautta lapsi oppii myös omatoimisuutta ja itsenäisyyttä.

RUTISTA, RAPSUTA, RAKASTA SILITÄ PIENTÄ PÄÄTÄ. LÄHELLE OTA JA LÄMMITÄ ÄLÄ SUUKKOJA SÄÄSTÄ.

Ruokailuista, vaatteista ja muista käytännön asioista sovitaan tutustumiskäynnin yhteydessä. Saat toimintatapamme kirjallisena mukaasi hoitosuhteen käynnistyessä.